PTSD (post traumatisk stress)

PTSD

(post traumatisk stress)

Prolonged Exposure Therapy.

En av de metoder som har starkast forskningsstöd gällande behandling av PTSD, post traumatisk stress syndrom.

Behandlingen går ut på att du bearbetar de traumatiska händelserna du varit med om för att får stöd att återfå det liv du tidigare levt.

Behandlingen inleds med en bedömningsfas där det fastställs om du lider av PTSD. Sedan går vi igenom hur problemen ser ut för just dig och hur behandlingen ska utformas utifrån dina problem och dina behov. Du får möjlighet att ställa frågor och komma med synpunkter kring vad som är viktigt för dig.

Själva behandlingen består av 60-90 minuter långa sessioner, vanligtvis en gång i veckan. Det är vanligt att en behandling kan ta mellan 10 till 20 gånger men antal sessioner skiljer sig åt mellan individer.

Har du varit med om ett trauma?

I behandlingen får du stöd att steg för steg återuppbygga din trygghet och förmåga att kunna vara avslappad och kunna känna glädje i livet.

Du får hjälp att bearbeta de smärtsamma minnena, tankarna och känslorna som kvarstår efter traumat och på så sätt bryta de onda cirklar som gör att du inte har kunnat släppa minnet och gå vidare.

Behandlingen är till för dig som varit med om ett trauma. Du upplever att detta trauma har förändrat ditt liv, hur du ser på dig själv och på omvärlden. Kanske har du tidigare prövat andra terapier för sömnproblem, panikångest, depression, missbruk eller något liknande men inte upplevt att det hjälp dig. Dessa problem kan vara vanliga konsekvenser av PTSD.

 

”Kanske har du svårt att våga tro på att du kommer kunna bli hjälpt. Det kan kännas så för många som har PTSD men behandlingen PE har visat sig kunna hjälpa många med dessa symtom. En viktigt faktor för behandlingens resultat är om du är beredd att utföra jobbet tillsammans med terapeuten. Om du är det har du stor möjlighet att må mycket bättre efter slutförd behandling.”

Rätt behandling?

{

Känner du dig osäker på om du är redo att påbörja en behandling, eller är du osäker på om du har PTSD? 

Du är välkommen för att undersöka detta tillsammans med mig!

Kontakt

070 - 236 06 68

KBT Vision,
Bagaregatan 24 C,
611 30 Nyköping, Sweden

Priser*

  • Individualterapi 1.100:-/45 min
  • Parterapi; 2.200:-/90 min
  • Handledning individuellt 1.100:- /45 min
  • Handledning grupp; 1.500:-/45 min
  • Utbildning – prisförslag efter kontakt

* För företag gäller priserna exl. moms

COPYRIGHT® 2023 | KBT VISION | By Vizito